Joel Purra: Utvecklare och sånt

Tjänster inom mjukvaruutveckling

Som gammal frilans/kontraktsanställd har jag bred erfarenhet av att jobba som mjukvaruingenjör inom många områden och typer av projekt. Den här sortens erfarenhet kan vara ovärdelig för dig och dina mjukvaruutvecklingssatsningar — både under produkt- och mjukvaruutvecklingsfaserna.

Beroende på dina behov kan jag hjälpa dig i rollen som CTO, systemarkitekt, teknikchef, gruppledare, eller senior mjukvaruingenjör.

Tipsa företag och tjäna $500

Känner du till något företag som behöver en frilansande mjukvaruingenjör? Uppskattar alltid att komma i kontakt med nya företag — tips är mer än välkomna! Kravet är att du ber företaget specifikt nämna dig som den som gav tipset första gången de kontaktar mig.

Om allt går bra, ersätter jag dig med $500 när företaget betalat mig första gången. Jag gör jobbet, du får också betalt! Låter som en bra deal, eller hur?

Vänligen notera: för att undvika multipla kostnader och avgifter samt intressekonflikter, är detta erbjudande bara tillgängligt när jag skriver kontrakt direkt med företaget som använder mina tjänster, inga andra kostnader är kopplade till att anlita mig, och inga kickbacks är involverade. Om du är en professionell rekryterare exkluderar det här troligen dina nuvarande klienter. Ursäkta för det — prata direkt med mig istället.

Kontrakt och prissättning

Föredrar kontrakt som är deltid, korttid, på distans. Kan erbjuda rabatter för sådana kontrakt, samt projekt med öppen källkod — och rabatterna går att kombinera upp till 60% reducerad timpeng! Ring mig så diskuterar vi detaljerna.

Type Rebate Note
Contract Remote 20% With project intro days onsite
Part time 5% Up to 32 hours per week
Short term 5% Up to 3 months initial contract
Open source 15% Majority of code released publicly as open source
Streaming 15% Majority of work on stream, while marketing your brand
60%

Teknologier och språk

Min inställning är att lära sig ett nytt programmeringsspråk, bibliotek, eller teknologi är lätt — och därför har jag inte en enskild specialitet utan föredrar att vara en generalist som helt enkelt kan skriva kod. Har mångårig erfarenhet som utvecklare inom javascript (backend, Node.js, klassisk ASP, frontend), C# (backend, Castle Windsor, NHibernate, Entity Framework, ASP.NET MVC), shell/bash (devops, automatisering, verktyg). Kodar även java (backend, Android), olika varianter av frontend-bibliotek, och lär mig gärna nya tekniker.

Brainstorming-tjänster

Har du en idé till en ny eller förbättrad internettjänst, mobilapp, maskininlärning för din startup — eller praktiskt valfri digital idé? Behöver du bolla idéer med en tekniker för att undvika enkla problem? Jag kan ha en brainstorming-session med dig och ditt team, för att skjutsa igång er i rätt riktning.

Evaluera mjukvara innan investeringar

Innan man investerar i ett företag eller mjukvaruprodukt, är det bäst att skaffa sig en uppfatting om kvaliteten på hantverket. Kanske är arkitekturen skakig bakom den skinande fasaden, eller används dåliga designmönster ofta? Något sådan skulle kunna peka på att ingenjörsteamet behöver mer investeringar — eller i mer extrema fall att hela investeringen tål att tänkas igenom.

Förbättra kodkvaliteten

Vid någon tidpunkt börjar mjukvaruprojekt bli gamla och kan vara i behov av en upputsning — precis som att åka till bilmekanikern för att se till att allt rullar lätt framöver. Kanske några föråldrade bibliotek skapar problem, några områden har en dålig kodlukt, eller gör de automatiserade verktygen inte vad som är tänkt? Jag kan slå ett öga och ge förslag på vilka områden att fokusera på för att uppnå ren, snygg, testbar kod och automatiserade verkty för att stödja den. Jag kan även följa upp med att lära dina anställda om förändringarna, för att inpränta en högre nivå av kodkvalitet.

Minimum viable product-kontraktör

Håller du på att starta ett nytt projekt och behöver implementera en prototyp (minimum viable product, MVP) för att testa konceptet? Jag kan hjälpa dig genom alla steg i systemutvecklingsprocessen (systems development life cycle, SDLC) — planering, analys, design, implementation, underhåll — från att iterera över den första idéen hela vägen till underhållet efter prototypen släppts.

Deltids-/korttidsförstärkning till ditt team

När det handlar om att tillsätta tjänster fungerar inte alla planer som tänkt. Kanske kommer någon i ditt team ta en paus, och du behöver hjälp för att hålla teamets fart uppe? Med min breda erfarenhet kan jag snabbt komma upp i fart och hjälpa dig med förstärkning på både deltid eller korttid, så att du inte måste ta alla stegen för att hitta en ny fastanställd.

Generalister är bra att ha

Ovanstående lista är bara exempel på vad som kan genomföras. Att arbeta med, hacka på, läsa om ett brett omfång av både splitternya och föråldrade teknologier dagligen är min passion. Intresset sträcker sig långt utöver ett 9—5-jobb eller att vara specialiserad i ett enda programmeringsspråk, och är ett av skälen till att jag är frilansare och jobbar i korttidskontrakt. Det betyder även att det finns en chans att jag löst de komplexa svårigheter som din organisation ställs inför mer än en gång, eller att lösningen ligger i det där nya biblioteket jag stjärnmarkerade på Github förra veckan. Passionerade nördar är bra att ha. Generalister är bra att ha. Jag bygger ditt system. Låt oss talas vid.

Live programming stream